FaraDiha's Blog

*Disclaimer




Hello and Welcome my followers & Silent reader. My blog , My story ! Dont like it ? Get off

Be nice here, follow please!! :)



The Cbox Song



♦ URL blog wajib ade not email
♦ Harsh words & Anon not allowed


Credits


This skin is made by : Mrs. AF
Some helped from :
Ayesha
Some coding from :
Syarah
Using basecode :
SyaSyakimsyasya

All rights reserved ® Fara Diha 2011 - 2013


♥ Ronda-ronda Kuala Terengganu :D ♥


Monday, July 2, 2012 3:18:00 PM 0 Atashinci(s)


First nak bgtahu ..
ni post yg ke 80 . hehe
perlu ke bgtau ?? haaa .. opcoz la weh :')

Ouke..
memandangkan lepas ni masing-masing akan busy dgn belajar ... mungkin =.="
so , kami luangkan masa hujung minggu lepas dgn aktiviti ronda-II Kuala Terengganu :)
kami just pergi 3 orang ..
aku , Qilah & Ruby :') ... yg drive nye miss Ruby .. muehehe . thanks ruby bawak kami jalan-II :D

Keluar rumah bukan main awal seh . pukul 9 pg siap ..
haha .. malam sebelum tu aku siap pesan lg kat membe yg dua orang tu sruh kejotkan aku sb takut xbgun ..
mne tak nye .. dah pukul 3 pagi mata aku maseh terbeliak duk mengadap lappy .. duk layan twitter .. HAHA ! :'D
nama je keluar rumah pukul 9pagi .. tp bertolak nak pergi bandar tu dlm pkol 10 kot .. ni semua Shahiran punye pasal =.="
btw, he is my classmate last year :')

Dalam setengah jam lepas tu sampai lah kami ke destinasi yg di tuju .. Mula-II pergi GIANT sb niat di hati nak pergi bank-in yuran pendaftaran politeknik . Tp bank Islam tu da bhenti beroperasi hari sabtu =.="
Then , pergi dekat 'bus stand' .. pergi cuci mata tgk brang atas bus stand tu .. gila berserabut otak tgk barang .. rambang mata gue !
*tp sempat la jugak beli tudung bawal 3 tone ;) HEHE !

Next , kami pergi Dataran Syahbandar :)
suke pergi sane sb bole tgk laut .. shuukee >.<
*sempat jugak beli beg satuu . hehe :)






Lepas pergi Dataran Syahbandar , kami pergi makan dekat food court Pantai Batu Buruk .
Try nasi ayam Yunan .. haha *xsempat nak snap pic , lapo sgt time tu =.=
Harga die bole tahan mahal  , kami duduk je pekerja kat situ trus tye
" nak minum ape dik ? "
"makan ? sayur tauge ke kailan ? atau campur separuh-II ? "

korang bace mmg la pelan-II kan ? tp org tu cakap , bpak laju ! sempat pick up yg belakang tu je .. and kami  order sayur separuh-II .. aaiihh , kami da mula cuak bile tgk list makanan kat ats tu .. NASI AYAM SPECIAL RM 11.OO . haha ! terbeliak biji mate tgk harga tu .. naseb ahh order air bajet je " teh o peng "
tp makan je dgn rakuss skali .. bhaha XD .
bila time bayar , semua skali RM 29.00 untuk 3 0rg -.-
*pehh ! mmg bole tahan 

Lepas makan kami pergi lepak Pantai Batu Buruk .. sb plan nak jumpe membe KG94 kat sane ,, tp die macam busy . so , xjadik ahh =.="

ni ruby :)

macam boring je duduk kat pantai batu buruk , ramai org dating =.=


then decide pergi solat Zuhur jap kat Masjid Terapung :')
Ya Allah , lawa sngat :D


sementara tggu qilah solat , kite faceboking dulu..eh ? haha >.<

Kami bergerak ke TER ( Terengganu Eqestrian Resort) . dkat aje dgn masjid td .
sumpah tempat die sngt lawa  sgt sesuai untuk wedding photoshoot ! :)
*da set sbenarnye nak outdoor wedding photoshoot kat sini .. eh ? 
:P

ni ladang tempat org main kuda . Sultan Mizan punye tempat :)

korang nmpk tak bnteng hijau yg png kt blkg kami tu ?
ouke tempat tu agak tinggi , ade laut belah sane :)

ni diaaa .. kami pnjat benteng tu . gayat sebenarnye sb tggi sgt =="


aku ingin bebas !!! 

hewhewhew >.<

Maka , bila dah puas tonggeng sane sini ambik gambar , kami pun gerak untuk balik lah walaupun xpuas sbenar nye =="
aaiihh ,, bile lagi bole dtg ? :/

Sampai sini dulu okeh ? penat menaip *ntah ade org bce ke tidak -,-
sgt letih semenjak dua menjak neh =.="
semalam pegi lagi KT untuk urusan bank .
hari ni urus medical chek up :')

fuuhhh ! bukan senang nak senang .. :')
faham ? ok .. thanks :*

Assalamualaikum Cinta   ♥