FaraDiha's Blog

*Disclaimer




Hello and Welcome my followers & Silent reader. My blog , My story ! Dont like it ? Get off

Be nice here, follow please!! :)



The Cbox Song



♦ URL blog wajib ade not email
♦ Harsh words & Anon not allowed


Credits


This skin is made by : Mrs. AF
Some helped from :
Ayesha
Some coding from :
Syarah
Using basecode :
SyaSyakimsyasya

All rights reserved ® Fara Diha 2011 - 2013


♥ Sistem Baharu STPM ? ♥


Sunday, March 11, 2012 1:11:00 PM 0 Atashinci(s)



Hai readers. thanx sudi datang sini lagi .. hehe !
(^.^)
ok peeps ,, since fara telah di arahkan oleh parents untuk sambung form 6 @ STPM untuk tahun 2012 ni kan...Fara ade terbace artikel ni .. 

SISTEM BAHARU STPM TARIK MINAT KE TINGKATAN 6.

Sistem baharu pengajian peringkat Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) mampu menarik minat lebih ramai lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) untuk meneruskan pengajian ke tingkatan enam.
Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) melaksanakan sistem pentaksiran baharu bermula sesi pengambilan 2012/2013 tidak akan mengubah syarat kemasukan ke institusi pengajian tinggi awam (IPTA) dan swasta (IPTS).
FORMAT baru STPM akan menggunakan sistem penggal dan pemarkahan tidak lagi bergantung 100 % pada peperiksaan. keputusan STPM akan dibuat berdasarkan keputusan peperiksaan penggal dan semua markah akan dicampur sebelum keputusan penuh dikeluarkan selepas menduduki peperiksaan penggal ke tiga.
Sumber : Mingguan Malaysia 11 Mac 2011.


dah bace kan ? so ,, pendapat korang bagus tak kalu amek form6 ni ??? Fara still konfius ... ohh please help me !!!!!!!


# pin unik ID UPU hilang (!) & sy xdapat la nk isi borang fasa ke-2 ...
eerrgghhh ! tension tahap dewa dewi ... :'(