FaraDiha's Blog

*Disclaimer




Hello and Welcome my followers & Silent reader. My blog , My story ! Dont like it ? Get off

Be nice here, follow please!! :)



The Cbox Song



♦ URL blog wajib ade not email
♦ Harsh words & Anon not allowed


Credits


This skin is made by : Mrs. AF
Some helped from :
Ayesha
Some coding from :
Syarah
Using basecode :
SyaSyakimsyasya

All rights reserved ® Fara Diha 2011 - 2013


♥ Tips untuk Cantik (cara pling mudah) ♥


Saturday, February 4, 2012 11:01:00 PM 1 Atashinci(s)


hooolaaa ! holaa .. *lambai2 tgn mcm missworld gtuu smbil buat muke mntk kaki >.<
haha !
tetibe lak rajin lak nak hupdate blog yg da lame bersawang ni kan .. *wlopun baru semalam update kot 

ouke my sayang cik follower sekalian .. muah :* cket ye sebelom nak melalut lebih ni .. hoho
atototototo >.< sukee lettew. kaaann ? hehe :D

Baiklah ! hari ni Fara nak share dgn korang semua tips kecantikan .. huh ? fara da jadik mak andam kah ? da bukak salon kah ? hah ! tentulah tidak sama skali wahai kalian yg sdg membaca smbil golek2 ni kan ? 
tips ni merupakan cara tradisional yg senang & boleh di praktikkan sendiri kat uma.. kos pon kompem bole lepas punyelah .. xperlu la tapau mak ayah lebih2 kan ? hhehe
meyh la kite ikot tips bawah ni .. ouke ? 

1.kulit cerah berseri 
# untuk dptkan kulit yg cerah & berseri .. Parutkan lobak merah,campurkan sedikit kuning telur & air liamu nipis.Setelah di campur , sapu di atas muka & biarkan kering. kemudian bilas dgn air..


2. Ubat keletihan mata 
haaa.. ! yg ni sesuai sgt untuk fara yg dapat mata panda neyh ! hoho .. 
# Ambil dua uncang teh & rendamkan ke dalam air panas..Setelah itu masukkan uncang teh tadi ke dalam peti sejuk.Setelah sejuk letakkan di atas mata selama 2o minit .



3.Kurangkan kesan lingkaran hitam bawah mata


# Ambil daun pudina segar , tumbuk dan kemudian letakkan di sekitar bahagian mata.Biarkan selama sepuluh minit sebelum mencucinya..

4. Hilangkan kesan parut 

# Ambil daun lidah buaya .. buang duri di kiri & kanan daun tersebut, ambil lendirnya dan sapukan pada parut samada di bhgian muka & badan ..

*yg ni fara selalu tgk mak sdare buat .. :)
dlu biasa jugak ikut dia buat .. sejuk2 je rase .. pastu tegang muka .. hoho >.< best !

5.Tegangkan muka 
 ouke ! yg ni sgt lah simple .. fara selalu jugak buat bile muke rase mcm comot .. hehe .. tp fara xsuke sgt bau telur .. nak sapu pon xbrape nak yakin .. hehe .. asyik terbyg jek mcm mne proses ayam keluarkan telur tu .. ahhaah ! nakal x sy ? skodeng ayam bertelur :P haha ..

# Sapukan putih telur di atas muka.biarkan seketika & sehingga terasa tegang sperti masker.kemudian basuh ..



fuhhh ! ouke .. dah bace ? nak cantik ? meyh ikut tips ni .. hoho >.<
petua tradisional yg boleh di jadikan panduan kpd golongan wanita untuk mencantikkan wajah mereka tanpa perlu  m'ggunakan byk wang :)

akhir kata dpd Cik Fara hari ni ... 
SELAMAT MENCUBA !! :''D