FaraDiha's Blog

*Disclaimer




Hello and Welcome my followers & Silent reader. My blog , My story ! Dont like it ? Get off

Be nice here, follow please!! :)



The Cbox Song



♦ URL blog wajib ade not email
♦ Harsh words & Anon not allowed


Credits


This skin is made by : Mrs. AF
Some helped from :
Ayesha
Some coding from :
Syarah
Using basecode :
SyaSyakimsyasya

All rights reserved ® Fara Diha 2011 - 2013


♥ Ini Yang Dikatakan Cinta Sejati ♥ :)


Friday, December 9, 2011 2:42:00 PM 1 Atashinci(s)

Hye... salam Jumaat :)
Ouke tetiba rajin plak nak hupdate entry ni .. maklum laa sejak da abess exam.. hehe.. bosan kot duk uma xde wat pe =.=" dpd pagi lg da buat semua kerja2 rumah.. *maklum la.. pompuan kan.. nti xlame nak kawen ! haha ..#gedik !
Setelah selesai masak & ect .. bermula sesi menghadap lappy tercehenta ! haha..
on9 fb sambil blogwalking ! :D


Ouke.. hari ini nak share cket story yg fara jumpe dekat fb .. #semua story tacink kot T.T


Situasi A :-


boyfriend : saya rasa kena kita break skrg..

girlfriend : kenapa?awak tak sayang kat saya dah ke?

boyfriend : sebab saya sayang awklah saya kena break dgn awak..

girlfriend : jadi kenapa?

boyfriend : tiap2 hari awak call saya,msj saya,tanya khabar saya..tapi awak call tak mak awak tiap2 hari?

girlfriend : (diam)..

boyfriend : saya kesian dekat mak ayah awak..saya takpela.. couple ni dosa tp lelaki 

tanggung dosa dia sendiri..tapi awak tak..sebelum awak kahwin,mak & ayah awak akn 

tanggung dosa awak..awak tak kesian ke kat mak & ayah awak?awak call saya tiap2 hari 

sedangkan saya tak menanggung awak pun kecil2 dulu..mak ayah awak yg jaga awak 

sampai sekarang.

girlfriend : hurm..

boyfriend : awak tunggu saya boleh?kalau ada jodoh kita,saya akan kembali pada awak bila

 saya dah berjaya dan bila saya dah membentuk diri saya supaya saya layak membimbing

 awak dan kita boleh berpimpin tangan ke syurga ALLAH..INSYAALLAH..

girlfriend : mulanya saya susah nak terima tapi saya sedar saya mesti menyayangi ibu bapa

 saya dulu..terima kasih awak.




Ouke !! zaman skrg ade lagi ke laki mcm ni ?
I'm still wondering =.=" HAHA (!)
apew reaksi korang if Bf korang mcm ni ? mesti korang pikir
"ishh kolot kot mamat ni " .. kan ?








Situasi B:-


bf : syg... npe syg ni seksi sgt... tudung pon xpkai... bju pon muat2 bdn jer...

gf : ala abg.. xkan abg xske syg seksi kot... sume ni utk abg la...kan cantik ni..

bf : tp xkan klau lpas kwen pon syg nk pkai camni gak... abg mngaku, dlu mmg abg ske syg

 sbb syg pndai brgaya, seksi.. sume kwn2 cmburu sbb abg dpt syg... tp skrg abg xmola syg

 xttup aurat... abg nk istri yg mnjaga maruahnya

gf : ala abg, xpela nnt lpas kwen syg jnji syg pkai tudung mcm yg abg nak... syg akn ttup 

aurat ek...

bf : abg xmola syg ttup aurat sbb abg bkn sbb niat syg sndiri... klau mcm tu, xde gne la syg

 ttup aurat nnt.... syg mst ikhlas ttup aurat krn Allah bkn kerana abg... abg minta maaf syg,

 tp abg rse kt kne ptus... abg dah wat kptusan...

gf : smpai ati abg wat camni kat syg... syg sggup wat pe sj utk abg tp ni yg abg blas...

bf : maafkn abg (smbil brlalu prgi)...

stlh kjdian itu bf xprnah mghubungin gf lg... gf rse bgitu mnyesal...

stlh bbrp bln~~~~~

gf : (mmbuka msg yg bru dtrimanya) "syg, esk abg akn bw rmbongan mminang".. (gf trkjut

 lalu menangis tresak2 & rse xprcaya dgn msg yg bru dtrimanya lalu dia pon trus menelefon
 bfnya)

bf : "syg, dlu abg tggalkn syg sbb syg nk ttup aurat sbb abg... abg xnak syg brdosa sbb tu

 abg tggalkn syg... tp lpas abg tggalkn syg, syg ttap pkai tudg & ttup aurat kan... itu sume

 sbb syg sndiri yg brniat nk ttup aurat & bkn sbb abg... slme ni abg slalu prhatikan syg, abg 

tggu ms yg ssuai utk abg jdkan syg prmaisuri abg"... "i ♥ u

syg, syg sudi x kwen ngan abg?"

gf : (smbil menangis)... syg sudi abg... trime ksih abg sbb sudi trime syg..





ouke ! sumpah sweet  :D
LELAKI YANG BAIK UNTUK WANITA YG BAIK :)
am i right ? :')


So ,, please girls respect ur self first !
klu kite nak bakal suami yg baik .. kite perbaiki diri .. jgn terlalu pandang rupe paras .. itu sama skli xjamin kebahagiaan kite nanti ..
Carilah bakal suami yg mampu bimbing kite ke jalan yg benar yg di redhai Allah swt .. :)




:: Jika namamu yg tertulis di Lauhu Mahfudz untuk diriku ,, nescaya rasa Cinta itu akan Allah swt tanamkan dalam diri kita.. 
Tugasku bukan mcari dirimu,tp mensolehahkan diriku.. ♥
~ Wahai s'sorg yg t'tlis di Lauhu Mahfudzku,imamku, & ayah dari anak2 ku ,engau yg membersamai perjalananku nanti.. ♥
~Aku percaya kau sedang memprbaiki dirimu,memantaskan dirimu tuk jadi imam bg tulang rusukmu & buah hatimu kelak :) ♥







Alhamdulillah .. :D
setakat ni dulu ... peace >.< !! bye2 ..
thanx reading !